Powrót

Katowice

WAKATO

LOKALIZACJA: ul. Wapienna, Katowice
POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 1 036,17 m²
POWIERZCHNIA TERENU: 1 030 m²
 
W dobie budowania prawdziwych „maszyn” do mieszkania
oraz wyśrubowanych wymagań deweloperów, projektowanie wielorodzinnego budynku mieszkalnego, przy ul. Wapiennej
w Katowicach, było prawdziwą przyjemnością! Niewielka skala obiektu pozwoliła stworzyć klimatyczną przestrzeń mieszkalną, doskonałą dla osób ceniących komfortowe rozwiązania o podwyższonym standardzie. Realizacja idealnie wpisuje się w charakter mieszkaniowej dzielnicy Katowic.
NIE POMIJAMY ZIELENI
Proces urbanizacji dotarł do momentu, w którym tak ważny element jak przestrzeń zielona jest często pomijany lub stanowi tylko niewielki procent całej inwestycji. Wiele osób potrzebując kontaktu z naturą, wprowadza roślinność do swoich wnętrz, tworząc tym samym przestrzeń do odpoczynku od codziennego zgiełku miasta.
IDEALNA PRZESTRZEŃ
DO CODZINNEGO ŻYCIA I RELAKSU

W odpowiedzi na potrzeby, zaprojektowaliśmy budynek, w którym każde z mieszkań posiada własny balkon lub taras. Aby zieleń w płynny sposób łączyła wewnętrzną przestrzeń budynku z tym co na zewnątrz, powstały balkony na niezależnej konstrukcji, które wyposażono we wbudowane donice na rośliny.

Autorzy:

  • Michał Brzeziński

  • Paweł Pacak

  • Agnieszka Świerczek

Więcej projektów